Πού (θα τα) πάω σήμερα;

Οι περισσότεροι βαρεθήκαμε την καλοκαιρία αλλά δεν σκεφτήκαμε το πιο σημαντικό: «Πού θα βγάλουμε τώρα τα παιδιά με τη βροχή;»

Πολλοί θα σκεφτούν τον παιδότοπο αλλά σας λέω από πείρα ότι δεν κάνει για όλες τις ηλικίες, π.χ. κάνει για το 4χρονο, για το 2χρονο έτσι κι έτσι αλλά αντενδείκνυται για νεογέννητο. Οπότε χωριζόμαστε: αλλού ο μπαμπάς με τα δύο παιδιά κι η μαμά σπίτι, γιατί δεν είμαστε για να αρπάξουμε κανένα κρύωμα με τη βροχή – αν και δεν έχει κρύο αλλά υπερβολική υγρασία, τουλάχιστον στην Αθήνα.

Τελικά «πού πάμε όλοι εμείς σήμερα με τα πρωτοβρόχια;»

Το κακό με το να μένεις μέσα μόνος  είναι ότι μπορεί να μπεις στον πειρασμό – μέρες που είναι – να ανοίξεις την τηλεόραση και να δεις «ειδήσεις» (τις βάζω σε εισαγωγικά γιατί έτσι τις αποκαλούν αλλά δεν ξέρω πια τι είναι). Οι φάτσες που βλέπω είναι γκάγκστερς, του οικονομικού οργανωμένου εγκλήματος ή αλλιώς οικονομολόγοι εγκληματίες ή αλλιώς εγκληματικές φυσιογνωμίες που ασχολούνται με τα οικονομικά και γενικώς όλοι οι συνδυασμοί αυτών των λέξεων μαζί.

Ο ρόλος των ΜΜΕ; Σκοτεινός. Αλλά κι από πού αλλού να μάθεις; Κι αν μάθεις, θα αντιδράσεις. Πρέπει να αντιδράσεις. Αλλά θα αντιδράσεις; Μπορείς να αντιδράσεις; Εχεις τα κότσια; Ή η αντίδραση αφορά μερικούς γραφικούς – δυστυχώς έτσι τους κατάντησαν – που υποστηρίζουν πως δε θα πληρώσουν; Κι αν δεν πληρώσουν εκούσια, μήπως τους αναγκάσουν να πληρώσουν ακούσια; Δεν ξέρω, η κατάσταση είναι ζοφερή όπως και ο σημερινός ουρανός. Ήταν πιο υποφερτή όταν τουλάχιστον ο ουρανός ήταν μπλε. Τώρα πρέπει να κλειστούμε μέσα και να υποστούμε τον εκφοβισμό και την πλύση εγκεφάλου, τις αδιανόητες αξιώσεις των ξένων και τις πρωτοφανείς αντισυνταγματικές και απάνθρωπες αποφάσεις των διαπραγματευτών μας. Οι Έλληνες όλοι μπαίνουμε στο σιδερένιο κρεβάτι του Προκρούστη και – περιέργως – «περισσεύουμε» και μας κόβουν κομμάτια.

Αν το δεχτούμε όλο αυτό και νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, τότε κανένα πρόβλημα. Αν όμως κάποια στιγμή αργότερα μετανιώσουμε για την αδιαφορία μας και για την υποταγή μας λόγω της συνειδησιακής μας γύμνιας, θα πρέπει να ντρεπόμαστε για το παράδειγμα που δίνουμε στα παιδιά μας.

Advertisements

One response to this post.

  1. Για την βροχή βρίσκω λύση μόνο σε εμπορικά κέντρα τύπου mall ή golden hall. Βέβαια μιλώ εκ του ασφαλούς με ένα παιδί μόνο, αλλά νομίζω και στις ηλικίες τις δικές σας θα σε βολέψει. Το θέμα είναι να μη μπαίνουν στα μαγαζιά με τα παιχνίδια και σου ζητούν συνέχεια πράγματα. Το μωρό αποκλείεται, το δίχρονο επίσης δεν το νομίζω, το μεγάλο βλέπω πιο πιθανό…
    Για την κρίση και τα ΜΜΕ δεν βρίσκω λύση….ακόμα…

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: