Μελωδίες και τραγούδια για τους μικρούς μας θησαυρούς…

Πάντα θεωρούσα ότι η μουσική είναι μία ανώτερη Τέχνη, που αγγίζει το Θείο και μέσα από αυτή φτάνουμε ή, για να μη θεωρηθεί ύβρις καλύτερα θα πω, έχουμε μία ιδέα για το τι θα πει τελείωση, με την έννοια της ολοκλήρωσης, της τελειότητας.

Ο διάσημος εβραιοαργεντινός μαέστρος Daniel Barenboim έχει πει χαρακτηριστικά ότι «Η μουσική κινεί τον χρόνο». Κι εγώ δε μπορώ να αντιληφθώ καμία ουσία σε καμία έκφανση της ζωής μου, ούτε στο παρελθόν, το παρόν ή το μέλλον χωρίς την ύπαρξη της μουσικής. Και γι αυτό είναι σημαντική από τα πρώτα μας βήματα στον κόσμο.

Η μουσική επιπλέον είναι και θεραπευτική και διδακτική. Μέσα από το τραγούδι μπορούμε να μάθουμε πράγματα, γιατί η μουσική και ο ρυθμός είναι αυτά που θα πλαισιώσουν τη μάθηση και δε θα είναι βαρετή ούτε αγγαρεία. Μέσα από το παιχνίδι και τη μουσική διαπαιδαγωγούνται τα παιδιά μας, μαθαίνουν, ωριμάζουν, ψυχαγωγούνται και λαμβάνουν τις πρώτες βάσεις για την μετέπειτα συν τοις άλλοις αισθητική τους εξέλιξη ως ενήλικες.

Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη μάθηση μέσω του ρυθμού, του τραγουδιού, του θεάτρου, του παιχνιδιού κτό. είναι πραγματικά ξεχωριστοί άνθρωποι και έχουν αντιληφθεί την τεράστια κοινωνική ευθύνη που έχουν στο να διαπαιδαγωγήσουν τα παιδιά μας μέσα από την τέχνη. Πόσο μάλλον δε από την ιερή τέχνη της μουσικής.

Δείτε παρακάτω δύο εκδοτικούς οίκους που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτούς τους τρόπους μάθησης και εκπαίδευσης. Ο πρώτος είναι ο γνωστός σε όλους MODERN TIMES και ο δεύτερος  διαδικτυακός φίλος με σημαντικό έργο.

MODERN TIMES

Εκτός από βιβλία, cd, κτλ. ιδιαίτερη αξία έχει και η σειρά βιβλίων με cd, όπως είναι η οπερα για παιδιά.

Επίσης  το άλμπουμ «Η μαγική φλογέρα», που συνοδεύει το ομώνυμο βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μοντέρνοι Καιροί αλλά κυκλοφορεί και αυτόνομο στα δισκοπωλεία. Σε μια μοναδική υπερατλαντική συνεργασία, η παιδική χορωδία Chroma Musika/Socrates του Μόντρεαλ και τα ΖΟΥΖΟΥΝΙΑ από την Αθήνα τραγουδούν συνοδευόμενα από τη συμφωνική ορχήστρα Ensemble Sinfonia de Montréal

Web info:

http://www.moderntimes.gr/kids/istos.chtm?prnbr=10505

http://www.moderntimes.gr/

facebook

 

—————————————————–

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΕΛΩΔΙΑ – ΚΑΨΑΣΚΗ

Με τις εκδόσεις τους συνεργάζονται εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και ειδικοτήτων, κυρίως μουσικοί και παιδικές χορωδίες (Κικής Καψάσκη, Σπύρου Λάμπρου, Τάκη Βενιζελέα), αλλά και όσοι ασχολούνται με τα μαθήματα της Αισθητικής Αγωγής. Απευθύνονται στο παιδί από τη βρεφική του ηλικία μέχρι και το Γυμνάσιο και φυσικά στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και σε όσους αγαπούν το παιδί. Καλύπτουν τη μουσική των ηλικιών αυτών με εύχρηστα βιβλία και επιμελημένα CD και DVD, με μουσική και τραγούδια και θέατρο σκιών.Καλύπτονται όλες τις ενότητες κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σύμφωνα και με τα νέα προγράμματα σπουδών (Διαθεματική προσέγγιση) , αλλά και κάθε γιορτή και εκδήλωση του σχολείου.

Web info:

http://www.ntzoufra.gr/

facebook

[Όσοι φίλοι θέλετε να προβάλετε τη δουλειά σας και έχει σχέση με τα παιδιά, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο tria3tekna@yahoo.gr ή στη σελίδα μου στο facebook TRIA TEKNA]

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: