Η ιστορία της μουσικής σε σκίτσα

Λόγω επαγγελματικής …διαστροφής, κάθε τόσο θα βλέπετε να ασχολούμαι με τη μουσική, και με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσω της μελωδίας.

Αυτή τη φορά θέλω να προτείνω στους φιλόμουσους γονείς, που το πιο πιθανό είναι να συνοδεύονται από φιλόμουσα τέκνα ένα πολύ ωραίο βιβλίο για εισαγωγή στην Ιστορία της Μουσικής, που να μην είναι καθόλου βαρετό, το αντίθετο μάλιστα. Διαβάζεται δε ευχάριστα και από τα παιδιά αλλά και από τους γονείς.

Πρόκειται για την Ιστορία της Μουσικής σε σκίτσα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Βασίζεται στην αντίστοιχη γαλλική έκδοση με τον τίτλο Histoire de la musique en bandes dessinées των Bernard Deyriès, Denys Lemery, Helmut Sadler.

Στον τόμο αυτό, που διασκεδάζει μορφώνοντας και μορφώνει διασκεδάζοντας, παρουσιάζονται οι μεγαλύτερες στιγμές της συναρπαστικής περιπέτειας της μουσικής ανά τους αιώνες. Από τα λατρευτικά άσματα και τα τραγούδια των εργατών στην Αρχαία Αίγυπτο, ώς την αυστηρότητα του Γρηγοριανού Μέλους και τις ξέγνοιαστες μελωδίες των μενεστρέλων, κι από κει στην πολυφωνία του Μεσαίωνα και στο μουσικό πλούτο της Αναγέννησης.
Γνωρίστε μαζί μας τον πληθωρικό Χαίντελ, τον τελειομανή Μπετόβεν, το φλογερό πατριώτη Βέρντι, τον λυρικό Πουτσίνι, τον κοσμογονικό Στραβίνσκι και τον ανορθόδοξο πειραματιστή Κέητζ…
Οι πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας δεν ίδρυσαν βασίλεια, δεν εξερεύνησαν τρικυμισμένους ωκεανούς ούτε πάτησαν το πόδι τους στη σελήνη. Δούλεψαν όμως με πάθος και αφοσίωση, και αποκάλυψαν στην ανθρωπότητα το μαγευτικό και υπέροχο Μουσικό Σύμπαν.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: